Je vakantiehuis of appartement verhuren

Zelf je vakantiehuisje verhuren, zonder commissie en zonder allerlei regels die je opgelegd worden door de diverse grote advertentie-sites? Dat kun je nu makkelijk zelf doen met een Maakum website. We hebben hiervoor een speciale uitbreiding gemaakt, een boekingsmodule met beschikbaarheidskalender, waarop je bezoekers in één oogopslag kunnen zien wanneer je vakantiehuis of appartement nog vrij is. Bovendien kun je onze kalender ook synchroniseren met bijvoorbeeld Airbnb, Booking.com of welke andere aanbieder dan ook. Dat scheelt je een hoop werk!

 

 

Kies je pakket

 

Synchronisatie

Als je wilt adverteren op andere platformen, zoals Airbnb, HomeAway of bedandbreakfast.nl, dan kun je al die kalenders koppelen aan de boekingskalender op je website. Verandert er iets op een van de kalenders, dan wordt het automatisch gesynchroniseerd met de andere.

Boekingsformulier

Het boekingsformulier, waarop je bezoekers hun vakantie kunnen boeken, kun je eenvoudig zelf samenstellen. Je kunt er extra informatie op kwijt, zoals bepaalde boekingsvoorwaarden, je kunt meerkeuzevragen maken en alle berichten naar je klant zo persoonlijk maken als je wil.

Meer kamers?

Ook als je meerdere kamers of vakantiehuisjes wilt verhuren dan kun je je website makkelijk met een of meerdere boekingskalenders uitbreiden. Ieder object krijgt dan zijn eigen beschikbaarheidskalender en de bijbehorende synchronisatie mogelijkheden.

 

Gelijk afrekenen?

Als je bijvoorbeeld een aanbetaling op de boeking wilt ontvangen dan kun je je bezoekers ook direct laten afrekenen met iDeal (NL), Giropay (DE) of Bancontact (BE). Om iDeal betalingen te kunnen ontvangen heb je wel een KvK inschrijving nodig.

10 Tips voor je vakantiehuisje-verhuurwebsite

  1. Maak veel goede foto's, liefst bij mooi weer. Of beter: huur een fotograaf in, het is de investering waard.
  2. Zorg voor duidelijke teksten, een goede beschrijving van de vakantiewoning die het vakantiegevoel aanwakkerd.
  3. Vertel iets over de omgeving (foto's!), waar zijn de restaurants, wat kun je allemaal doen.
  4. Vermeld duidelijk je prijzen, dat daar achteraf geen discussie over kan ontstaan.
  5. Stel jezelf voor.
  6. Toon (natuurlijk) je beschikbaarheidskalender.
  7. Plaats reviews van je gasten op je website.
  8. Plaats algemene (huur)voorwaarden.
  9. Plaats je contactgegevens en een Google map.
  10. Registreer je "verhuurbedrijf" op Google maps.

maakumzakelijk

Geen tijd om het zelf te doen?

Heb je het te druk met andere dingen en wil je toch een professionele website? Laat dan een van onze webbouwers doen waar ze goed in zijn. Kijk hiervoor op Maakum Zakelijk of bel/mail even voor een afspraak.