Nieuws

21-06-2021

Nieuwe EU BTW richtlijn

Nieuwe EU BTW richtlijn

Webwinkel

Als je voor meer dan 10.000 euro aan producten verkoopt naar andere landen in de EU, dan is het belangrijk dat je je voorbereidt op de nieuwe BTW regelgeving. Per 1 juli 2021 gaat namelijk de nieuwe EU-BTW richtlijn in.

 

De grootste verandering is dat het nieuwe drempelbedrag van 10.000 euro veel lager is geworden en dat het geldt voor alle buitenlandse EU verkopen samen, dus opgeteld. Kom je boven dit drempelbedrag dan ben je verplicht om het geldende BTW tarief van het betreffende land te berekenen én aan te geven in het betreffende land.

 

Makkelijker maken

Om deze aangifte te vergemakkelijken heeft de EU het éénloketsysteem bedacht, waarbij je deze BTW-aangiftes kunt doen via de Nederlandse Belastingdienst. Maar, let op: Je moet je vóór 1 juli aanmelden bij de Belastingdienst als je al in het derde kwartaal hiervan wilt profiteren.

 

Maakum nog makkelijker

Wij zorgen ervoor dat je voor 1 juli in je Maakum webwinkel kunt kiezen tussen de twee manieren van BTW berekenen en stellen alle verschillende BTW tarieven voor alle EU landen alvast voor je in. Je kunt dit vinden bij de instellingen van de winkel, onder "Instellingen BTW".

18-05-2021

Animeer meer!

Animeer meer!

Vanaf nu kun je je tekstblokken, titels en foto's de pagina in laten animeren. Zo wordt je website een stuk dynamischer. Je kunt het werkelijk zo gek maken als je wilt. Hoe het allemaal werkt? We hebben alle mogelijkheden voor website-animaties uitgelegd op deze pagina: https://www.maakum.nl/animaties/

18-05-2021

Portfolio module

Portfolio module

We hebben de portfolio module uitgebreid. Je kunt nu meerdere afbeeldingen en/of video's achter een portfolio-item hangen. Zeg maar een soort mini album. Perfect om bijvoorbeeld meerdere foto's van hetzelfde object te laten zien aan je bezoekers. Zie als voorbeeld https://www.maakum.nl/portfolio/ en klik op de limoen.