Nieuws

07-12-2017
Op naar 2018

new-year-2018

31-10-2017
Maakum nieuws - november 2017
twitter_facebook360

 

Twitter- of Facebook-feed
en 360 graden foto's

 

We blijven maar uitbreiden. Je kunt nu, net zo makkelijk als dat je een afbeelding toevoegt, er ook voor kiezen om je Twitter- of Facebook-feed op je website te tonen. En dat is nog niet alles, want standaard kun je nu ook 360 graden foto's in je website plaatsen. Het Maakum systeem herkent automatisch of het een gewone foto of een 360 graden foto is.

 

 

videomailing

 

Album & Carrousel blok
flink uitgebreid

 

We blijven maar uitbreiden, ja. Naast dat we de vertoning van de carrousel op mobiele apparaten sterk hebben verbeterd is het nu ook mogelijk om video's in het album te plaatsen en daarmee dus ook in een carrousel blok. Bovendien kun je nu thumbnails (kleine afbeeldingen) onder je carrousel plaatsen. Natuurlijk gaat dat op zijn Maakum makkelijkst, je hoeft het alleen maar aan te vinken.

Ook nieuw is de mogelijkheid per album een omschrijving toe te voegen, hiermee kun je je portfolio nog beter presenteren!

 

 

light 

 

Nieuwe "light" fonts

 

We blijven maar uitbreiden, ja ja. We hebben de lijst met lettertypes uitgebreid met een aantal nieuwe "light" fonts, oftewel hele dunne chique lettertypes! Kijk bij de instellingen van "Site Layout" om deze te kiezen.

 

 

15-09-2017
Maakum nieuws - september 2017
klik_button

 

Beknopt

 

We houden het kort.

Nieuw bij Maakum is de mogelijkheid om

makkelijk knoppen te maken:

 

Knop

 

Knopje

 

Knopst

 

Hoe je dat doet?

Maak een linkje:

 

1. Selecteer je knoptekst met je muis

2. Klik met je rechter muisknop op de geselecteerde tekst

3. Kies "Link"

4. Vul de URL in (http://www.etc...)

5. Vervolgens kun je bij "Class" een button kiezen.

6. Klaar!

 

 

call-to-action!

 

Met bovenstaande knoppen kun je dus een zogenaamde "call-to-action" maken. Je verleidt hiermee de bezoeker in een oogwenk tot het klikken op de knop. De gemiddelde bezoeker scant in een paar seconden je website, op zoek naar wat voor hem/haar belangrijk is. Kan hij of zij het niet snel genoeg vinden dan is het risico dat er weggeklikt wordt naar een andere website enorm groot. Met een "call-to-action" knop vestig je in een fractie van een seconde de aandacht van je bezoekers en leid ze waar jij ze hebben wil. Voorbeelden van een goede "call-to-action" zijn: "Bestel nu", "Vraag offerte aan", "Geef mij tips!" of "Meer weten?".

 

 

 

Beveilig je site, aanbieding verlengd

 

Als het aan Google ligt draait straks het hele internet veilig op https:

 

Versie 62 van de browser Google Chrome, rolt volgende maand automatisch uit. Alle websites zonder certificaat, maar wel met een formulier zijn dan het haasje. Chrome zal deze sites namelijk als “niet veilig” markeren. Dit wordt duidelijk gemaakt met een speciale melding in de adresbalk! Deze melding zal veel bezoekers afschrikken.

Heb je dus nog geen SSL-certificaat, maar wel een website met een formulier of een winkel? Wacht dan niet langer en schaf direct een SSL-certificaat aan.

Omdat bij Maakum veiligheid in een hoog vaandel staat, kost nog de hele maand september een Standaard SSL-certificaat slechts 15 euro per jaar!

 

Normaal kost een Standaard SSL certificaat 30 euro per jaar. Als voldoende mensen een certificaat bestellen kunnen we deze aanbiedingsprijs wellicht blijven handhaven.

 

Je kunt je SSL certificaat eenvoudig bestellen voor 15 euro via het beheergedeelte van je website bij "Bestel modules", of stuur ons even een mailtje!

 

28-06-2017
Maakum nieuws - juni 2017
rond

 

Vierkant is zo vierkant

 

Daarom nu ook de mogelijkheid om je foto's ROND in je website te plaatsen. Voeg je afbeelding toe en kies bij "vorm" voor "rond", simpeler kan niet. Of, als je de foto rechtstreeks hebt toegevoegd in het tekstveld, selecteer de foto met je muis en klik op de nieuwe knop: rounded

 

 

packages

 

Afronding Winkelmodule update:
Verzendkosten

 

Het verzenden van pakketten wordt door het groeiend aantal online winkels steeds belangrijker. Ook belangrijk daarbij is dat je je klant niet teveel berekent voor het versturen van zijn pakketje, anders vergroot je de kans dat hij gaat shoppen bij de concurent.

Bij Maakum kun je nu heel makkelijk per land of landengroep de gewichten en tarieven instellen, zodat je nooit meer teveel berekent en tevreden klanten behoudt.

 

Voorraadbeheer

 

We hebben het voorraadbeheer van de de winkelmodule ook even goed onder de loep genomen en daar waar nodig aangepast aan de verschillende statussen van alle bij Maakum beschikbare betaalmethodes.

 

 

600px

 

Breedte mailing ronduit instelbaar

 

In de mailingmodule, waarmee je heel makkelijk mailings zoals deze kunt maken, kun je nu de breedte van de mailing heel precies instellen. Opdat je een nog mooiere mailing kunt ontwerpen. Deze is bijvoorbeeld 600 pixels breed. Hulp nodig? Tegen een schappelijk tarief maken wij de nieuwsbrief voor je.

 

 

https

 

Beveilig je site, maak het nu rond

 

We raden het iedereen aan en inmiddels zijn al veel mensen overgestapt op https. Voor degene die nog twijfelen hier wederom een herinnering!

 

Je zult het vast al gemerkt hebben dat steeds meer websites een groen slotje in de URL balk hebben staan. Dit betekent dat de verbinding beveiligd is met behulp van een SSL-certificaat. Maakum is een groot voorstander van deze ontwikkeling en ook als het aan Google ligt draait straks het hele internet veilig op https.

 

Jij kunt je site bij Maakum nu ook beveiligen. Om dit te doen heb je een SSL-certificaat nodig, deze zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de browser en onze server, zodat dit niet afgeluisterd of onderschept kan worden. 

  

Waarom kiezen voor een SSL certificaat?

  • Betere ranking in Google
  • Een SSL certificaat versleutelt het internetverkeer tussen de browser en de server, zodat dit niet meer afgeluisterd kan worden.
  • Bovendien verifieert het certificaat je domeinnaam, zodat je bezoeker zeker weet dat hij op de goede website kijkt.
  • De overheid (College Bescherming Persoonsgegevens) eist van jou dat je een goed SSL-certificaat gebruikt als je persoonsgegevens verwerkt. Denk hierbij aan je contactformulier of je webshop.

 

Je kunt je SSL certificaat eenvoudig bestellen voor 15 euro* via het beheergedeelte van je website bij "Bestel modules", of stuur ons even een mailtje!

* 1 jaar geldig