Maakum groen!

Groen? Jazeker. Gewoon, omdat het beter is voor het klimaat én omdat het probleemloos kan. Al onze servers draaien in een klimaatneutraal datacenter. Als Maakum-gebruiker ben je daarmee vanzelf goed bezig, want je bent in het bezit van een groen gehoste site. En je kunt dat ook laten zien. Op deze pagina vind je informatie en tips.

Maatschappelijk verantwoord

Maakum vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan een duurzamer samenleving. Wij onderschrijven de doelstellingen van MVO Nederland dan ook van harte en zijn partner geworden.

 

Zie ook www.mvonederland.nl

 

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die wij ontplooien om ons steentje bij te dragen.

Evoswitch

Maakum heeft al haar servers ondergebracht bij EvoSwitch, een van de eerste klimaatneutrale datacenters in Nederland. In 2008 wist Evoswitch nog een energiebesparing te realiseren die veertig procent hoger lag dan die van een traditioneel datacenter. Maakum voert inmiddels het label 'The Green Fan' van EvoSwitch op maakum.nl: een keurmerk waarmee bedrijven laten zien dat ze een actieve, positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

 

Zie ook www.evoswitch.nl

The Green Web Foundation

Maakum heeft zich ook aangesloten bij the Green Web Foundation (voorheen Cleanbits).

Als je een Maakum website hebt, kun je op thegreenwebfoundation.org de 'greencheck' doen. Je krijgt dan de mededeling terug, dat jouw website is geregistreerd als groen gehoste site. Gehost door Maakum dus. Probeer het maar eens uit.

Als je wilt, kun je als Maakum-gebruiker het cleanbits-logo op je website zetten. Een voorbeeld van dat logo zie je hiernaast.

 

Zie ook thegreenwebfoundation.org