Nieuws archief 2018

23-02-2018

Maakum Nieuws - februari 2018

Zorgen om de AVG

We hebben van diverse klanten vragen gekregen rondom de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, of General Data Protection Regulation (GDPR)) die per 25 mei 2018 in werking treedt.

 

Wat betekent dit voor jouw website

Waar deze wet op neerkomt:

Je moet de persoonsgegevens rechtmatig, behoorlijk en transparant verwerken en alleen gebruiken voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Je mag dus bijvoorbeeld geen reklame sturen naar iemand die via jouw e-mailformulier informatie heeft aangevraagd.

Zolang je je aan deze wet houdt, is er niets aan de hand.

Wel moet je je aan een aantal regels houden:

  1. Zorg bij de verwerking van persoonsgegevens voor een beveiligde verbinding (SSL certificaat)
  2. Het vinkje voor bijvoorbeeld het aanmelden van een nieuwsbrief moet altijd uit staan (zorgen wij voor).
  3. Klanten moeten altijd hun gegevens bij je kunnen opvragen.
  4. Mailing module: Elke mail moet een uitschrijflink bevatten, waarmee de ontvanger zich eenvoudig kan uitschrijven. Plaats hiervoor altijd de code [ uitschrijven ] (zonder spaties) onderin je nieuwsbrief.

 

Maakum zorgt verder voor de technische kant en dat alle persoonsgegevens veilig en waar mogelijk versleuteld worden opgeslagen. Om jezelf of je bedrijf helemaal in te dekken kun je onze verwerkersovereenkomst aanvragen, ondertekenen en ons een kopie retour sturen.

 

Tips:

  1. Plaats een privacyverklaring op je website. Op het internet zijn diverse generatoren te vinden, bijvoorbeeld https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring-generator-start/start/
  2. Maak algemene voorwaarden en verwijs hierin naar naar je uitstekende privacyverklaring. Ook voor algemene voorwaarden zijn generatoren te vinden, bijvoorbeeld https://algemenevoorwaardenvoorbeeld.nl/.
  3. Bestel bij "bestel modules" in het beheergedeelte van je website een SSL certificaat (15 euro/jaar).

 

De VrijplaatsCoach opgefrist

 

 vrijplaats-voor-na

 

Alexandra van Smoorenburg besloot dat het tijd werd om haar website een fris uiterlijk te geven. En dat is gelukt! Haar website ziet er een stuk professioneler uit, is overzichtelijker en beter leesbaar. Tijdens de ontwerpfase was Alexandra zo tevreden over het ontwerp dat ze ons ook opdracht gaf een nieuw logo te ontwerpen. Klik hierboven op de afbeelding van haar website om het resultaat te bekijken.

 

Ook geïnteresseerd in een opfrissing van je website?

Stuur ons een mailtje of bel 020-4326866

21-02-2018

Let op: spookfacturen!

NL_domein_hostHet is weer zo ver, er zijn oplichters actief die nep facturen sturen voor de registratie van je domeinnaam:

.NL Domein Host

 

Ga hier niet op in en bel ook niet het 0900 nummer.

 

Alle facturen rondom je website en/of de registratie van je domeinnaam lopen altijd via ons of via onze payment provider Buckaroo.