Nieuws archief 2015

21-12-2015

Maakum nieuws - december 2015

maakum logo
 
Dec 2015

NIEUW: Afspraken module

Help je klanten en laat ze via je website een afspraak boeken! Het kan nu met de nieuwe Maakum Afspraken module. Je kunt hierin verschillende diensten toevoegen, gekoppeld aan de prijs en de duur van de afspraak en gekoppeld aan jouw agenda of die van een medewerker. Je hebt volledige controle over alle agenda's en de klant over zijn afspraak.

Je kunt de module eenvoudig bestellen via "Bestel modules" in het beheergedeelte van je website. De module wordt dan automatisch toegevoegd aan je website.

afspraak
 

Weekje op proef? Stuur even een mailtje naar info@maakum.nl
dropzone2

Album 'drag and drop'

Nieuw in het Album en Album Pro is dat je nu je foto's ook in het album kunt slepen. Je selecteert dus in je bestandsverkenner een aantal foto's en sleept ze met je muis in de nieuwe drop-zone van je album.

Album Pro

Album Pro opent vanaf nu niet meer in een nieuw venster, maar blijft gewoon in de website, daar waar je de bezoeker wilt houden. We vonden dit de hoogste tijd worden.


albumpro 

blokje

blokje

 

Duidelijk?

We hebben gemerkt dat een aantal klanten de nieuwe blokjes, zoals het Google maps blokje, de kolommen en het formulier blokje, niet konden vinden. Niet zo duidelijk van ons! Als je op een pagina op de grote blauwe knop "Tekstblok toevoegen" klikt, zal je daar alle nieuwe blokken vinden!

Een mooi 2016!

sprankel_2016

 

Copyright © 2015 Maakum BV, All rights reserved.
 
 Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je hier in!
27-11-2015

Maakum Vindbaar

maakum logo
 
Dec 2015

Leesum: Maakum Vindbaar

google-bingLeesum staat vol met nieuws, praktische tips en handige weetjes voor je website. In deze blog artikelen wordt uitleg gegeven over verschillende onderwerpen om op een simpele manier het maximale uit je website te halen.

 

In deze editie aandacht voor de vindbaarheid van je website en wat je kunt doen om deze te verbeteren.

Veel Leesplezier en Maakum Vindbaar!

 

Copyright © 2015 Maakum BV, All rights reserved.
 
 
17-11-2015

Maakum nieuws - november 2015

maakum logo
Ook alle Maakum nieuwtjes ontvangen?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief
Nov 2015

Nieuwe Blokjes, Fonts en Talen

Je kunt je website nu nog mooier maken met de nieuwe blok layout mogelijkheden. Naast het nieuwe Google maps blokje hebben we nu ook twee nieuwe kolom blokjes toegevoegd met afwijkende kolom breedtes. Je wilt immers niet altijd rechtlijnig zijn, toch?

 

Google Maps

In het Google maps blokje hoef je enkel maar je adres in te vullen en er wordt automatisch een google map gegenereerd! Zo wordt je bedrijf makkelijk vindbaar voor je bezoekers.

blokje

blokje

blokje

fonts

Fonts, fonts, fonts!

We hebben 37(!) nieuwe lettertypes met veel zorg geselecteerd en toegevoegd aan het Maakum CMS. Je kunt ze kiezen bij site layout in het tabblad instellingen. Zowel de gewone tekst als de titels kun je een nieuw font meegeven, hetgeen je website in twee klikken een professionele uitstraling geeft. Klik op de afbeelding links voor een overzicht van de nieuwe fonts.

Taal = Language

Heb je Engels sprekende collega's, vrienden of vriendinnen? Ook zij kunnen nu gebruik maken van het Maakum CMS. In het beheergedeelte van je website kun je nu met één klik in het boven menu van taal wisselen. Daarnaast kun je ook de taal instellen voor de voorkant van je website, bij Site instellingen in het blok Gegevens website kun je kiezen uit Nederlands, Engels, Frans of Duits.
Nederlands English Deutsch Francais

Op de achtergrond

Maak 'm nog mooier met een achtergrond foto!. Je kunt nu ook een afbeelding "onder" een tekstblok zetten, zodat de tekst over je foto heen loopt.

Copyright © 2015 Maakum BV, All rights reserved.
 
 

 

23-10-2015

Prijswijzigingen november 2015

maakum logo
 
Nov 2015

Voor wat hoort wat

We hebben besloten om onze populairste uitbreiding, de extra pagina, vanaf 1 november 2015* gratis te maken. Hierdoor krijgt iedere Maakum Particulier en Maakum Zakelijk website de beschikking over een onbeperkt aantal pagina's!
 
Hoe doen jullie dat nou?
Nou, en nu komt het natuurlijk; we hebben een aantal dagen zitten wikken, wegen maar vooral zitten rekenen. De conclusie is dat we alle andere modules ietsje duurder hebben gemaakt, gemiddeld minder dan 1 euro per kwartaal. Dus dat valt gelukkig erg mee, ook gezien we de prijzen de afgelopen 3 jaar niet hebben verhoogd!
 
Alle modules?
Nee, de Mailing module, dus waarmee je vanuit je website nieuwsbrieven kunt versturen, kost nu 49 euro per jaar.

pages

 

 

*Prijswijzigingen gaan in bij het verlengen van je contract.
socialmedia

Wat nog meer?

Wil je in je particuliere website, met dat onbeperkt aantal pagina's, nu ook gebruik maken van submenu's en vervolgpagina's (= "lees meer" pagina's), dan kan dat ook. Je kunt de Submenu & Vervolgpagina's module via je website bestellen voor 49 euro/jaar.
 
Album Pro module
We hebben de grootte van foto's verviervoudigd, nu 1600 x 1600px !

Blokje? Tipje?

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, de nieuwe pagina blokjes die er aan gaan komen: Google-maps blokje, social-media blokje, leden login blokje.
Heb je ideeën voor een nieuw pagina blokje? Laat het ons weten!
Copyright © 2015 Maakum BV, All rights reserved.
 
 

 

12-10-2015

Maakum nieuws - oktober 2015

maakum logo
 

Nieuw: kolommen, formulieren en slide shows!

We hebben Maakum nog mooier gemaakt; je kunt nu op iedere pagina kiezen wat voor een tekstblok je wilt plaatsen; één kolom, twee-, drie- of zelfs vier kolommen tekst! Daarnaast kun je nu ook kiezen voor een e-mailformulier of een slide show met bewegende foto's, waar je maar wilt op je pagina. Binnenkort zullen wij dit aanbod nog verder uitbreiden.

De wijziging is per direct actief voor alle Maakum 9.0 websites, uitgezonderd maatwerk websites.

Op veler verzoek

Als je een afbeelding bij een tekstblok plaatst, kun je de foto klikbaar maken! Je kunt dus nu een link meegeven aan de foto's op je pagina's die verwijst naar een andere internet pagina.

Nieuwe Nieuwsbrief

Binnenkort start Maakum met een nieuwe serie blog artikelen, met als doel het verbeteren van jouw website. Diverse onderwerpen zullen aan bod komen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Maakum vindbaar: Hoe word ik online gevonden door mijn doelgroep?.
  • Maakum mooi: Vormgeving & design, Is mijn website aantrekkelijk voor bezoekers?
  • Maakum bewegend: Ik wil dat mijn bezoekers actie ondernemen. Wat kan ik doen?
  • Maakum terugkerend: Hoe blijf ik in contact en zorg ik ervoor dat mijn bezoekers blijven terugkeren?
  • Maakum betalend: Ik heb een website en wil op een simpele manier laten afrekenen. Hoe doe ik dat?
  • Maakum winkelend: Is een professionele webwinkel opzetten ingewikkeld?

We zullen deze artikelen, of een aankondiging hiervan, ook per nieuwsbrief versturen.

Copyright © 2015 Maakum BV, All rights reserved.
 
 

 

19-06-2015

Nieuw: gratis website!

 

kannie_200px_nieuwsMaakum Free

 

Een gratis website zonder reclame.

Dat kan nu, gewoon bij Maakum.

 

Maakum Free kost je niets, is reclamevrij en eenvoudig in gebruik zoals je van ons gewend bent. Mooier kunnen wij het niet maken!
Jij wel, als je wilt, met een domeinnaam, extra pagina’s of een van de vele extra Maakum-modules.

 

Bestellum hier!

 

Vrijheid | Blijheid

Maakum Free

19-06-2015

Wijziging algemene voorwaarden

We hebben in verband met het nieuwe Maakum Free product de algemene voorwaarden van Maakum moeten aanpassen. Voor bestaande klanten wijzigt er niets. Je kunt onze voorwaarden hier bekijken: algemene voorwaarden Maakum.

07-05-2015

Let op spookfacturen!

NL_domein_hostHet is weer zo ver: Er zijn oplichters actief die nep facturen sturen onder de naam NL Domein Host voor de registratie van je domeinnaam.

 

Ga hier niet op in en bel ook niet het 0900 nummer.

 

Alle facturen rondom je website en de registratie van je domeinnaam lopen altijd via ons of via onze payment provider Buckaroo.