Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Tips om gevonden te worden in de zoekmachines
Plaats reactie
maakum
Site Admin
Berichten: 395
Lid geworden op: 03 jan 2007, 13:15

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Bericht door maakum » 17 dec 2010, 17:53

Vindbaarheid in de zoekmachines is voor veel (vooral zakelijke) klanten een belangrijk aspect. Het CMS is daarom geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines.

1. Sitemap
Iedere Maakum website bevat een sitemap bestand dat aan de zoekmachines aanvullende informatie verschaft over de inhoud je website.

2. Metatags
Een deel van de informatie over uw website wordt opgeslagen in zogenaamde metatags. Deze worden door de zoekmachines gelezen en voor een deel in de zoekresultaten getoond.
Via het Maakum systeem kunnen de site titel, 'keywords' en de website 'description' worden ingevuld.

3. Zoekmachine vriendelijke URL's
Het Maakum systeem werkt met vriendelijke URL's (user-friendly-URL's). Deze verbeteren de vindbaarheid van de diverse pagina's in de zoekmachines.
In het pakket Maakum zakelijk is het tevens mogelijk voor iedere pagina eigen titels en omschrijvingen op te geven. Deze worden in de metatags van de pagina's opgenomen.

4. Google Analytics
In iedere Maakum website is het mogelijk een Google-analytics code op te nemen. Doordat deze code in je webpaginas wordt opgenomen kan Google zeer uitgebreide bezoekersstatistieken van je website bijhouden.

Daarnaast blijft het natuurlijk van groot belang dat de inhoud (tekst) van de website goed is. De combinatie van bovengenoemde maatregelen en de inhoud zorgt voor een goed zoekresultaat in de zoekmachines.

Kijk ook hier voor tips om de vindbaarheid van je website te verbeteren.
pieterbolk
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jan 2013, 12:05
Contacteer:

Re: Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Bericht door pieterbolk » 18 jan 2013, 12:07

Ik denk dat vandaag de dag het zeer belangrijk is dat je uitstekende content aanleverd, dus hoe beter je teksten zijn hoe meer mensen je website gaan verspreiden door hem te sharen.
Plaats reactie