Delen of volgen?

Hoe je Facebook, Twitter en LinkedIn koppelt aan je website
Plaats reactie
maakum
Site Admin
Berichten: 400
Lid geworden op: 03 jan 2007, 13:15

Delen of volgen?

Bericht door maakum » 15 jul 2011, 13:18

In het gebruik van social media voor uw Maakum website, en in het gebruik van social media in het algemeen, bestaat een belangrijk verschil tussen “delen” en “volgen”.
Zowel Twitter, Facebook als LinkedIn werken met beide functies.

Met “delen” kan de bezoeker van je website de inhoud van een pagina “delen” door het op zijn Twitter/Facebook/LinkedIn te plaatsen.
Het delen op social media kan bij Maakum via de optie "pagina delen". Zo kun je gemakkelijk jouw website meer bekend maken bij een groter publiek. Je hebt hiervoor zelf niet eens een Facebook-pagina voor je website óf eigen Twitter account nodig!
Afbeelding

Het “volgen” betekent dat een bezoeker jouw activiteiten op Twitter/Facebook/LinkedIn actief gaat volgen. Men blijft via zijn eigen account op de hoogte van jouw tweets / status updates.
Met Maakum kun je je bezoekers jou laten volgen met behulp van de “social media balk”.
Afbeelding

Kortom, delen is eenmalig en volgen of leuk vinden staat voor een langduriger verband met wat je besluit te volgen of leuk te vinden.

Kijk voor meer informatie over het “volgen” van een Twitter account, of het “leuk vinden” van een Facebook pagina van een website of bedrijf, de hoofdstukken over Twitter en Facebook.
Demagine
Berichten: 9
Lid geworden op: 24 sep 2008, 10:07
Contacteer:

Re: Delen of volgen?

Bericht door Demagine » 11 okt 2012, 13:15

met het delen van een pagina pakt Maakum een foto om erbij te plaatsen, dit is niet de foto van het artikel/tekstbericht wat je wil delen, maar de foto die bij het eerste (bij ons het oudste) artikel staat. heb ik controle over de foto die dan op de desbetreffende facebook pagina komt? zo ja hoe kan ik dat beïnvloeden?
maakum
Site Admin
Berichten: 400
Lid geworden op: 03 jan 2007, 13:15

Re: Delen of volgen?

Bericht door maakum » 14 nov 2012, 11:10

Helaas kiest Maakum de foto niet, maar Facebook!
Maar we gaan er nog even naar kijken of er inmiddels een andere oplossing is.
Plaats reactie