Flash banners (vanaf versie 7.4)

Extra module voor het plaatsen van banners (advertentielinks) in de linkerkolom van je website
maakum
Site Admin
Berichten: 398
Lid geworden op: 03 jan 2007, 13:15

Flash banners (vanaf versie 7.4)

Bericht door maakum » 01 apr 2010, 16:26

Wanneer je een flashbanner wilt gebruiken moet deze, om er op te kunnen klikken, voorzien zijn van een zogenaamde 'clickTag' expressie.

(Hieronder uitgelegd a.h.v. Actionscript 2.0. In andere versies van Flash' Actionscript werkt het net iets anders, maar het principe is bij alle versies hetzelfde)

1. Maak een nieuwe laag aan (Insert>Timeline>Layer) boven alle andere lagen. Selecteer het eerste keyframe in deze nieuwe laag.

2. Teken met de ‘Rectangle Tool’, een rechthoek die het gehele oppervlak van de banner bestrijkt.

3. Selecteer de ‘Selection Tool’. Dubbelklik vervolgens op de rechthoek om deze te selecteren. Klik met de rechter muisknop en selecteer ‘Convert to Symbol’ Geef het symbool een naam (in dit voorbeeld 'mijnbtn') en kies ‘Button’ als behaviour.

4. Dubbelklik nogmaals op de rechthoek om deze button te editen en sleep de ‘Up’ keyframe naar de ‘Hit’ frame.

5. Selecteer nu ‘Edit>Edit Movie’ om terug te keren naar ‘Scene 1’. U ziet nu een blauwe transparante rechthoek. Dit is uw transparante button.

6. Selecteer in de timeline het eerste keyframe en klik op het ‘Actions panel’ (F9) zodat deze actief wordt. Als dit panel niet open is, selecteer dan ‘Window>Developmental Panels>Actions’ Controleer of bovenaan het panel ‘Actions – Button’ staat.

7. Kopieer het onderstaande stukje ActionScript (2.0) in het ActionScript veld:

mijnbtn.onRelease = function() {
if (clickTAG.substr(0, 5) == "http:") {
getURL(clickTAG, "_blank");
}
};

* Let op: Het 'Banner doel' wordt voor Flashbanners in de bovenstaande code aangegeven. Met "_blank" wordt de link in een nieuw venster geopend. met "_self" in hetzelfde venster.
Plaats reactie