Bezoekers

Hoe je algemene instellingen voor je site doet.
Plaats reactie
maakum
Site Admin
Berichten: 398
Lid geworden op: 03 jan 2007, 13:15

Bezoekers

Bericht door maakum » 21 nov 2013, 11:40

Hier kun je aangeven "Alle bezoekers tellen" of "Alleen eerste bezoeken tellen".

Alle bezoekers tellen: als iemand de website bezoekt wordt deze geteld, als dezelfde persoon een uur later weer de website bezoekt wordt hij ook geteld.
Alleen eerste bezoeken tellen: Het ip-nummer van de bezoeker wordt opgeslagen, bezoekt hij de website een tweede keer dan wordt hij niet geteld.

Je kunt hier ook de bezoekersstatistieken bekijken. Klik hier voor een uitleg.

Wil je nog uitgebreidere statistieken dan kun je ook overwegen gebruik te maken van Google Analytics. De Google Analytics code is zeer eenvoudig te integreren in je Maakum website. Klik hier voor een uitleg.
maakum
Site Admin
Berichten: 398
Lid geworden op: 03 jan 2007, 13:15

Re: Bezoekers

Bericht door maakum » 07 feb 2014, 11:58

In versie 9.0 van het Maakum systeem hebben wij een nieuw statistieken programma in gebruik genomen (Awstats).

Het verschil met het oude pakket (Webalizer) is dat Awstats een iets andere manier gebruikt om ‘visits’ te registreren, hetgeen in onze ogen een realistischer beeld geeft. Zo filtert Awstats bijvoorbeeld alle bezoeken van (zoekmachine)robots en spiders uit zijn resultaten en telt Webalizer een bezoek nogmaals als de bezoeker zich langer dan een half uur op de site bevindt. En zo zijn er nog wat verschillen.

Hierdoor kan het dus voorkomen dat het aantal bezoekers een stuk lager lijkt dan voorheen!

Ieder statistieken programma gebruikt weer andere algoritmes en technieken om tot “een” resultaat te komen. Je zal zien dat als je bijvoorbeeld Google’s Analytics statistiekenprogramma zou gebruiken er weer andere resultaten uit zullen komen. (Maar wel dichter bij Awstats dan Webalizer!).
Plaats reactie